Címkék

,

P1110071Kedves faluból, Zebegényből induló nagyon sokszínű és nem túl megterhelő túraútvonal. Gyalogolni szerető és már távokat bíró gyerekekkel családoknak is kiváló. Nagyon érdekes az év minden évszakában megtenni az utat, mert egészen más arcát mutatja.

A táv kb. 9-10 km , idő 3-4 óra.

Kiindulás Zebegény, az Almáskert fogadótól zöld túristajelzés. Ezen haladunk végig egészen a Törökmezői túristaházig, majd onnan a kék-piros közös jelzésen. Ahol a két jelzés kettéválik mi a kéket követjük egészen a Vizesárokig, melynek jobb partja mentén a zöld kereszt jelzésen jutunk vissza Zebegénybe közel az Almáskert fogadóhoz.

P1110133

Ez a túra nem kíván különösebb előedzést, átlagos kondícióval is teljesíthető. Rendkívül sok mindent magába foglal. A tölgyes, bükkös erdőkön át, a mélyen kimosott medrű, bővízű sebesfolyású patakon keresztül, a kalandos vízen átkelésken át, tavaszi héricses mezőket vagy ősszel a kikericseket, horgász tavat, öreg malom maradványokat, erdei feszületet és frissítő vízű forrásokat. Tavasszal a pirosló hunyor, a salátabogláka, ibolyamezők, kökénybokrok színesítik  az utat.

P1110022

A túra megtétele után garantált a kellemes testi, lelki felfrissülés! Kalandra fel!

Jó kirándulást!